Hormonen zijn de boodschappers van ons lichaam

Of je nu anticonceptie gebruikt, of net van anticonceptie af komt. Hormonen zijn gevoelig voor veranderingen en kunnen (helaas) veel klachten met zich meebrengen. Ik ben er om je te helpen deze klachten te verminderen, te stabiliseren of zelfs te verhelpen. Dit doen we door middel van een stappenplan.

EMB bloedtest

De EMB test geeft informatie over de hormoonbalans, vitaminen, mineralen, intoleranties en meer! 

Plan van aanpak

Op basis van de EMB test volgt er een gepersonaliseerde nutrition en lifestyle voor resultaat.

Herstel

80/20. Geen streng dieet, maar een leefstijl die vol te houden is. Meer balans, minder klachten

Ik geloof in de oorzaak – gevolg aanpak.

Over de meeste aspecten in mijn leven heb ik controle. Destijds besloot ik, dat mijn hormonen daar ook onderdeel van moesten zijn. Ik was niet langer tevreden met het behandelen van symptomen, ik wilde de oorzaak van mijn klachten achterhalen. En misschien denk jij er net zo over. 

De voorlichting was in mijn tijd minimaal. De keuze voor anticonceptie werd als normaal, misschien wel verplicht, gezien. Toen wist ik nog niet dat ik de kern van het probleem alleen maar aan het onderdrukken was. ( Ik keur anticonceptie niet af, er is geen goed of slecht en dit verschilt per vrouw. Maar de voorlichting mag beter!)

Ondertussen weet ik beter, en wil ik vrouwen helpen in de weg naar meer balans, met of zonder anticonceptie. Onthoud goed dat een bepaald dieet of het gebruik van supplementen voor niemand hetzelfde is. Het kan soms zo overweldigend zijn, alle informatie online. Ik ben hier om je te helpen de juiste weg te zoeken en een balans te creëren die bij jou leven past.

Ik geloof niet in restrictief eten of het standaard gebruik van de anticonceptie om klachten te verminderen. Ik geloof dat er meerdere manieren zijn om hormonen in balans te brengen. Dit doe ik op een natuurlijke holistische wijze.  wijze met een bloedtest en een uitgebreide anamnese.

Plan een gratis adviesgesprek in