Ademhaling en ontspanning therapie

In de hectische wereld van vandaag ervaren veel mensen stress, angst en spanning. Dit heeft niet alleen invloed op de geest, maar ook op het lichaam. Een essentieel proces dat door deze negatieve emotionele staten beïnvloed kan worden, is de ademhaling. Ademhaling en ontspanningstherapie biedt een brug tussen de geest en het lichaam, en bevordert een holistische benadering van welzijn.

Wist je dat…

We met z'n allen te snel ademen? Mensen zouden gemiddeld 6 tot 10 keer per minuut moeten ademen om een gezonde ademhaling te behouden. Echter, in werkelijkheid ademen we vaak veel sneller, namelijk zo'n 20 keer per minuut.

Onze ademhaling

Gezonde ademhaling

We zijn ons vaak niet bewust van onze spanning én ademhaling

Onbewuste spanning leidt tot stress en een actieve sympathicus, ons zenuwstelsel dat bij de vecht-vlucht reactie paraat staat. Het lichaam kan na verloop van tijd vergeten hoe het moet ontspannen. Met je ademhaling kun je hier op inspelen!

Bewustwording

Herken jij een gespannen houding, of ademhaling? Voel jij wanneer je hoog, of oppervlakkig ademt? Ben je gestresst en lukt het maar niet om dieper door te ademen en los te laten? Bewustwording is de sleutel voor het veranderen van de ademhaling en het leren ontspannen

Ademtechnieken

Chronisch verkeerd ademen kan zorgen voor hyperventilatie en een flinke dosis spanning van de hulpademhalingsspieren (borst, hals, nek). Je leert verschillende technieken die je helpen bij het vinden van de ademhaling die het beste bij JOU past.

Ontspanningsoefeningen

Technieken die je thuis, in de auto of op werk kan toepassen. Het geleerde praktisch en effectief gebruiken voor een meer ontspannen gevoel gedurende de dag. Het is een tool waarmee je stress leert te managen.

Kosten

Behandelingen Oefentherapie Mensendieck worden vergoed volgens de polisvoorwaarden van je ziektekostenverzekering, indien je een aanvullende verzekering hebt afgesloten.

Indien je geen aanvullende verzekering hebt, hanteer ik de volgende tarieven:

Intake en onderzoek na screening oefentherapie

54,50

Zitting oefentherapie Mensendieck

34,50

Houd er rekening mee dat bij het niet tijdig afmelden, ten minste 24 uur van tevoren, de afspraak in rekening wordt gebracht.

Maak een afspraak